1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 170° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Biskvitui į dubenį atskirti kiaušinių baltymus, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų. Tuomet įplakti trynius.
3.
Į dubenį su paruošta mase berti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, atsargiai išmaišyti.
4.
Į prikaistuvį pilti pieną, dėti sviestą, užvirti ir iš karto užpilti ant paruoštos miltų masės, išmaišyti. Tešla pavyksta skysta, todėl geriau kepti silikoninėje kepimo formoje, svarbu, kad forma nebūtų surenkama.
5.
Kepimo formą ir jos kraštus iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22 cm skersmens silikoninę), supilti masę.
6.
Kepti iki 170 °C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 minučių. Atvėsusį biskvitą įvynioti į plėvelę ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
7.
Kitą dieną perpjauti biskvitą į 4 dalis.
8.
Karamelei paruošti, į prikaistuvį pilti grietinėlę, pakaitinti iki kol bus karšta, bet neužvirti.
9.
Į keptuvę berti cukrų, ištirpinti. Po truputį nuolat maišant pilti karštą grietinėlę. Tuomet atvėsinti, sukrėsti į stiklainį ir dėti į šaldytuvą.
10.
Sulaistymui į dubenį dėti 1 šaukštelį paruoštos karamelės ir įpilti 100 ml vandens, gerai išmaišyti.
11.
Bananus supjaustyti griežinėliais.
12.
Kremui paruošti, į dubenį dėti maskarponės sūrį, berti cukrų, pilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
13.
Dėliojame tortą. Biskvitą sulaistyti vandens ir karamelės mišiniu, dėti paruošto kremo, paskirstyti per visą plotį, padaryti nedidelius kraštelius iš kremo, sudėlioti bananus, tepti paruoštos karamelės ir taip sluoksniuoti tris kartus. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas apteptas kremu.
14.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.