Sutarkuok apelsino žievelę ir išspausk iš apelsino sultis.
Keptuvėje (vidutiniame karštyje) išlydyk sviestą ir cukrų. Tuomet sudėk tarkuotą apelsino žievelę. Viską maišyk tol, kol cukrus karamelizuosis.
Nuimk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk likerį, apelsino sultis ir druską. Tada vėl uždėk keptuvę ant ugnies ir sudėk per pusę perpjautus bananus. Dėk perpjauta puse žemyn. Kepk, kol jie glazūruosis ir gražiai parus.
Nuimk keptuvę nuo ugnies ir perdėk bananus į lėkštes.
Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink kelias sekundes. Užpilk padažą ant bananų ir degtuku padek.
Patiek su plakta grietinėle.
Eksperimentuok. Juk alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose. Jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos:
www.ciopciop.lt