Autorius apie receptą:
Jei turite šiuos ingredientus, jūs galite pasigaminti šią nuostabią duoną. Ši duona puikiai tinka prie sriubos.
Jei turite šiuos ingredientus, jūs galite pasigaminti šią nuostabią duoną. Ši duona puikiai tinka prie sriubos.
Tadas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 11
600 gramų
kvietinių miltų
400 mililitrų
vandens
50 gramų
cukraus
30 gramų
šlapių mielių
30 gramų
kmynų
(nebūtina)
5 gramai
sviesto
(minkšto)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
200 mililitrų vandens pašildykite iki šiltumo ir sumaišykite su mielėmis. Palaukite, kol mielės ištirps.
2.
Tada kvietinius miltus, sviestą, mieles su vandeniu ir likusį vandenį sumaišykite dideliame dubenyje.
3.
Tešlą uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir įdekite į orkaitę. Palikite 40 C laipsnių temperatūroje maždaug 2 val., kol tešla pakils.
4.
Ištraukite tešlą ir įmaišykite kmynus, druską ir cukrų. Įdėkite tešlą į kepimo formą. Naudojau 25 cm x 10 cm silikoninę formą. Viršų palyginkite.
5.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, "viršus ir apačia" režimu 40 minučių. Patikrinkite, ar iškepė - įsmeigus medinį pagaliuką į kepinio centrą, ištrauktas jis turi likti sausas ir švarus.