Balandėliai su sūdyta šonine

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Balandėliai su sūdyta šonine
Autorius apie receptą: Močiutė visada turėdavo sūdytos mėsos, su ja ruošdavo patiekalus. Mėginau atkurti vaikystės skonį, įdaras išėjo birus (nedėjau ryžių), bet skonis nukėlė į vaikystę Močiutė visada turėdavo sūdytos mėsos, su ja ruošdavo patiekalus. Mėginau atkurti vaikystės skonį, įdaras išėjo birus (nedėjau ryžių), bet skonis nukėlė į vaikystę kaime. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 galva kopūstų
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek lauro lapų
Įdarui:
600 gramų kiaulienos šoninės (sūdytos)
200 gramų maltos mėsos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltų lauro lapų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
Padažui:
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek maltų lauro lapų
Patiekiant:
200 gramų raugintų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūsto šerdį išpjoviau, kad apverdant, lengviau atsiskirtų kopūstų lapai. Kopūstą dėjau į verdantį, pasūdytą vandenį. Po 5-7 min nuėmiau išorinius lapus (turėtų nusiimti 5-7 lapai). Kopūstą vėl paviriau ir vėl nuėmiau lapus, tai nuėmiau visus didžiuosius lapus. Atvėsinau kopūstų lapus ir nupjoviau sustorėjimus.
2.
Įdarui susipjausčiau nedideliais gabaliukais sūdytą šoninę ir svogūną.
3.
Į dubenį sudėjau sūdytą šoninę, svogūną, maltą mėsą, kiaušinį ir prieskonių, viską sumaišiau. Druskos nedėjau, nes šoninė pakankamai sūri.
4.
Į kopūstų lapus dėjau paruošto įdaro ir suvyniojau, truputį apkepiau keptuvėje su aliejumi.
5.
Morkas, svogūną smulkiai supjausčiau.
6.
Į puodo apačią sudėjau pjaustytą kopūstą, kuris buvo likęs kai nuėmiau lapus balandėliams. Sudėjau apkepintus balandėlius, smulkiai pjaustytą svogūną ir morkas, užpyliau verdančiu vandeniu, įbėriau prieskonių, truputį druskos ir ant silpnos ugnies troškinau apie 40 min.
7.
Baigus troškinti balandėlius pasiruošiau padažą. Pasikepinau šaukštą miltų, įpyliau skysčio kuriame troškinosi balandėliai, įdėjau naminės grietinės, viską gerai išmaišau, kad nesušoktų gumulėliai, bėriau šaldytus krapus ir prieskonių, druskos.
8.
Ištroškintus balandėlius dėjau į lėkštę, užpyliau padažu, papjausčiau raugintų agurkų. Balandėlius valgėme su juoda duona. Skanaus.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital