Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 baklažanas,
1 svogūnas,
100 g ryžių,
2 pomidorai,
1 skiltelė česnako,
1/2 paprikos,
žalumynų, druskos, pipirų,
200 g grietinėlės,
pusė stiklinės sultinio.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažaną supjaustyti pailgais griežinėliais, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Griežinėlius sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su susmulkintais žalumynais, paprika, česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėti ant baklažanų juostelių, suvynioti ir susmeigti mediniais pagaliukais. Pomidorus nulupti, sutrinti, sudėti į keptuvę, įpilti pusė stiklinės sultinio ir troškinti, kol sultinys išgaruos. Paskui supilti grietinėlę, paskaninti prieskoniais ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėti baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinti. Baklažanus pateikti kartu su padažu, kuriame troškinosi. Skanaus!