Baklava sūrio pyragas su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Baklava sūrio pyragas su riešutais
Autorius apie receptą: Skirtingai nuo klasikinio sūrio pyrago recepto, pagrindas yra riešutai ir filo tešla. Tai labai skanus derinys. Riešutus galite naudoti pagal savo skonį. Skirtingai nuo klasikinio sūrio pyrago recepto, pagrindas yra riešutai ir filo tešla. Tai labai skanus derinys. Riešutus galite naudoti pagal savo skonį. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
8 lakštai filo tešlos
100 gramų riešutų
50 gramų sviesto (minkšto)
30 gramų skysto medaus
50 gramų sviesto (tirpinto)
Įdarui:
450 gramų filadelfijos sūrio
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
150 gramų grietinėlės
50 gramų cukraus pudros
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite ingredientus pyrago pagrindui. Riešutus sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su medumi ir sviestu.
2.
Filo tešlos lakštą plonai aptepkite lydytu sviestu, dėkite ant viršaus kitą lakštą ir taip pat aptepkite sviestu. Taip pat paruoškite visus lakštus tešlos, dėkite į formą ir paskirstykite riešutų masę. Šiek tiek paspauskite tešlą tiek į formos dugną, tiek į šonus.
3.
Įdarui kreminį sūrį maišykite su cukraus pudra, kol ji ištirps. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Galiausiai įpilkite grietinėlę ir maišykite vėl iki vientisos masės.
4.
Įdarą supilkite į kepimo formą su paruoštu pagrindu, viršų uždenkite tešlos lakštų galais ir aptepkite sviestu.
5.
Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, su vėjelio funkcija, 60 minučių. Iškepusį sūrio pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tuomet palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Patarimai:
Kepimo forma 16-18 cm skersmens.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Rima
2024-03-23 19:21
Ar autorė pati gamino? Juk philadelphia sūrelyje apstu druskos! O patys LA MAISTAS, ar mėginote? ATSAKYTI
Judita
2024-03-25 12:09
Toks kreminis sūris naudojamas ne tik sūriems receptams, bet ir daugelyje desertų tai būna vienas pagrindinių ingredientų. Reikėtų išbandyti ir pamatysite, kad jis puikiai tinka. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital