Azijietiškai kepti ryžiai su vištiena ir ananasais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Azijietiškai kepti ryžiai su vištiena ir ananasais
Autorius apie receptą: Šiuos keptus ryžius tailandiečiai gamina labai įvairiai. Patiekalas iš pažiūros primena plovą, bet yra gerokai išraiškingesnio skonio ir ingredientų gerokai daugiau. Šiuos keptus ryžius tailandiečiai gamina labai įvairiai. Patiekalas iš pažiūros primena plovą, bet yra gerokai išraiškingesnio skonio ir ingredientų gerokai daugiau. Pagrindas yra ryžiai, į kuriuos dedama vištiena, krevetės, įvairiausios daržovės, riešutai, ir net vaisiai. Taigi, siūlau mintimis nusikelti į saulėtąjį Tailandą ir išbandyti "Khao pad" variantą su vištiena ir anakardžių riešutais. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų vištienos filė
200 gramų ryžių (nevirtų)
100 gramų anakardžių riešutų
100 gramų ananasų (galima naudoti kosnervuotus)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
1 vienetas raudonosios paprikos
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
4 šaukštai vištienos sultinio (apytiksliai, naudojau sultinį iš kubelio)
3 šaukštai sojos padažo
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių pagal skonį)
1 šaukštas kario
1 šaukštelis cukraus
1 pundelis svogūnų laiškų
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius išverdame, bet neperverdame - turi likti birūs.
2.
Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, aitrųjį pipirą. Pasiruošiame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį). Lengvai išplakame kiaušinius.
3.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, aitrųjį pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min.
4.
Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min.
5.
Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min.
6.
Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min.
7.
Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital