Autorius apie receptą:
Tokia košė yra labai populiari už Atlanto. Aš pati pirmą kartą jos paragavau lankydamasi Amerikoje, kur ko ne kiekviename restorane galima rinktis, paprastą košę arba su
Tokia košė yra labai populiari už Atlanto. Aš pati pirmą kartą jos paragavau lankydamasi Amerikoje, kur ko ne kiekviename restorane galima rinktis, paprastą košę arba su česnakais. Dabar, aš ir namie dažnai renkuosi šitą- su česnakais. Orkaitėje kepti česnakai nebeturi aitrumo ir aštraus skonio kaip švieži, todėl nebijokite, kvapių pasekmių nebus.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
bulvių
150 mililitrų
pieno
2 galvos
česnako
50 gramų
sviesto
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Perpjaukite česnako galvutes horizontaliai. Kiekvieną dalį pašlakstykite puse šaukšto alyvuogių aliejaus, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pasibaigus česnakų kepimo laikui, imkite juos iš orkaitės ir truputį atidarykite kiekvieną ryšulėlį kad jie atvėstų tiek kad galėtumėte paliesti pirštais. Į lėkštę apverskite kiekvieną puselę ir truputį spūstelėkite pirštais, skiltelės turėtų iškristi, o likusias iškrapštykite peilio galu. Sutrinkite česnakus šakute.
2.
Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs. Bulvėms išvirus, nusunkite jas ir sugrūskite grūstuve, dėkite sviestą, supilkite pieną ir viską gerai sugrūskite, kaip ir darant paprastą bulvių košę. Kai pasieksit norimą konsistenciją, pagardinkite pipirais, sudėkite trintus česnakus ir išmaišykite mediniu šaukštu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Man ji tokia labai prancūziška pasirodė - jie labai česnakus su viskuo mėgsta :))) Valgėm su pievagrybių padažu, taip skanu, kad net jokios mėsytės šalia nepasigedom.
ATSAKYTI