Anakardžių padažas salotoms (be pieno produktų) - kremiškas ir labai skanus!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Anakardžių padažas salotoms be pieno
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tobulai kremiškas skanutėlis padažas, kuris paskanins bet kurias mėgiamas salotas. Būtinai išbandykite, jeigu mėgstate naujus skonius, ar ieškote receptų be pieno Tobulai kremiškas skanutėlis padažas, kuris paskanins bet kurias mėgiamas salotas. Būtinai išbandykite, jeigu mėgstate naujus skonius, ar ieškote receptų be pieno produktų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų anakardžių riešutų
80 mililitrų vandens
3 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Anakardžius užpilkite vandeniu ir palikite mirkti apie 2 valandas (jeigu skubate ir neturite laiko mirkymui, žr. patarimus recepto apačioje)
2.
Anakardžius nusunkite ir sudėkite į elektrinio trintuvo indą. Ten pat supilkite vandenį, citrinos sultis, sudėkite į kelias dalis perpjautas česnako skilteles. Viską trinkite iki kol masė bus visiškai vientisa (tas šiek tiek užtruks). Jeigu reikia, vis stabtelkite ir nubraukite riešutus nuo sienelių link trintuvo ašmenų.
3.
Sutrintą padažą paskanininkite žiuspneliu pipirų ir pagal skonį pagardinkite druska. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių.
4.
Jeigu padažo norisi skystesnio, įpilkite papildomai šiek tiek vandens.
5.
Padažą laikikite sandariame indelyje vėsesnėje šaldytuvo vietoje (šaldytyvo apačioje, toliau nuo durelių). Ten jis puikiai gyvens 3-4 dienas. Arba galite užšaldyti.
Patarimai:
Jeigu neturite laiko anakardžių mirkymui, juos užpilkite ne kambario temperatūros, o verdančiu vandeniu ir palikite 15 min pastovėti. Tada nusunkite ir viską darykite pagal receptą.
Jeigu jūsų trintuvas galingas, anakardžių galite ir visai nemirkyti, bet tada trindami vandens pilkite ne 80ml, o 100ml.
Anakardžius galima mirkyti ir per naktį, bet tada juos mirkykite šaldytuve ir trindami pilkite mažiau vandens - apie 60 ml.
Padažą galite skaninti mėgiamais priedais - trindami įdėti šviežių žolelių (pvz. krapų, bazilikų, mėtų) ar pusę šviežio čili pipiro ar žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital