Nuplautus ir nusausintus agurkus smulkiai sutarkavau.
Bazilikų lapelius suplėšiau ir prieskonių trintuve sutryniau su cukrumi iki vientisos masės.
Grūstus bazilikų lapelius sumaišiau su išspaustomis citrinų sultimis ir tarkuotais agurkais.
Masę gerai išmaišiau.
Sukrėčiau į šalčiui atsparų indą ir įdėjau į šaldymo kamerą.
Kas 30 minučių vis pamaišydavau, kad nesušaltų į vientisą luitą, o gražiai susiformuotų maži ledo kristalėliai.
Dieviškas desertas iš agurkų :)
Skanaus!
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!