Autorius apie receptą:
Labai skani ir nesunkiai paruošiama uogienė, kuri tinka ir prie blynų, ir prie vištienos ar sūrio.
Labai skani ir nesunkiai paruošiama uogienė, kuri tinka ir prie blynų, ir prie vištienos ar sūrio.
Odeta Morozienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
2 kilogramai
agrastų
2 kilogramai
cukraus
1 kilogramas
abrikosų
1 vienetas
cukinijų
(nedidelės, nebūtina)
1 sauja
baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Agrastus nuplauti ir nukarpyti kotus, abrikosus nuplauti ir supjaustyti į 4 dalis, cukiniją supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į puodą.
2.
Į puodą su paruoštais ingredientais berti cukrų ir kaitinti ant mažos kaitros, kol užvirs (aš truputį pagrūdau grūstuvu, kad atsirastų sulčių).
3.
Užvirus virti vis pamaišant, kol uogos suvirs. Tuomet sudėti nuplautus, plėšytus baziliko lapelius, dar pavirti kelias minutes.
4.
Paruoštą masę sutrinti elektriniu trintuvu, tik ne visiškai iki tyrės, o kad liktų dar gabaliukų.
5.
Gautą masę supilti į švarius stiklainius ir užsukti švariais dangteliais.