Vištiena orkaitėje pomidorų padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Vištiena orkaitėje pomidorų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena orkaitėje pomidorų padaže
Vištiena orkaitėje pomidorų padaže
Vištiena orkaitėje pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašiau, kaip gaminu, kai pomidorų padažą ruošiu Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašiau, kaip gaminu, kai pomidorų padažą ruošiu pati, bet tikrai prisipažinsiu, dažnai tokiai vištienai naudoju ir tiesiog pirktinį pomidorų padažą. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos krūtinėlės (galima ir šiek tiek daugiau)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 skiltelių česnako, išspaustų)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
70 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
Padažui:
600 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių pomidorų, nuluptomis odelėmis ir pasmulkintų)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas saldžiosios paprikos (nebūtina)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba itališkų ar provanso žolelių)
0.5 šaukštelio kumino (nebūtina)
šiek tiek cukraus
pagal skonį druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungiu kaisti iki 220 C.
2.
Vištienos krūtinelės iš abiejų pusių pabarstau druska, pipirais ir prieskoniais (saldžios ir aitrios paprikų milteliais, česnako milteliais). Palieku pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiu padažą (arba galima šaldytuve per naktį).
3.
Pomidorų padažą šiam patiekalui galite gamintis patys arba naudoti pirktinį. Jei naudosite pirktinį, rinkintės kokybišką ne per saldų, geriausia - itališko ar meksikietiško stiliaus. Arba jei padažas saldokas, galite jį perpus sumaišyti su smulkintais konservuotas pomidorais ar pomidorų tyrę (ne pasta).
4.
Naminį pomidorų padažą ruošiu taip. Svogūną ir papriką supjaustau smulkiais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoju. Keptuvėje įkaitinu alyvuogių aliejų, beriu svogūną ir pakepinu 4-5min iki suminkštėja. Beriu česnaką ir maišydama pakepinu dar 30s. Beriu papriką ir maišydama kepu 2-3 min.
5.
Sukrečiu smulkintus konservuotus pomidorus, beriu raudonėlį, kuminą ir kartais pamaišydama kaitinu ant vidutinės ugnies apie 7-10min arba iki padažas šiek tiek sutirštėja (labai tirštas neturi būti). Pagal skonį pagardinu druska ir trupučiu cukraus (ragaudama, dedu tiek, kad subalansuotų pomidorų rūgštelę).
6.
Į kepimo indą krečiu padažo, kad būtų per 0.5-1 cm (3-4 šaukštus padažo pasilieku kitam žingsniui). Dedu vištienos krūtinėlių gabalėlius.
7.
Kepu iki 220 C įkaitintos orkaitės viduryje 15 min. Tada ant kiekvienos krūtinėlės viršaus dedu po šaukštą pomidorų padažo, užberiu tarkuoto sūriu ir kepu dar 5-10 minučių (arba iki krūtinėlės bus iškepusios, žr. patarimus).
8.
Patiekiant, jei norisi, galima pabarstyti žalumunais - pvz. bazilikų lapeliais, petražolėmis ar svogūnų laiškais.
Patarimai:
Kepimo laikas. Tikslus vištienos kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlių storio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 15-17 kepimo minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
Naminis pomidorų padažas. Jį galite pasiruošti ir iš vakaro ar vienu kartu pasigaminti daugiau ir naudoti kitiems patiekalams (sandariame indelyje šaldytuve tinka laikyti 1-2 savaites). Papildomai į pomidorų padažą galite dėti ir kitų mėgiamų daržovių, pvz. morkų, pievagrybių, pastarnokų.
Vištiena. Vietoje vištienos krūtinėlės tinka ir šlaunelių file, tik gali reikėti truputį pailginti kepimo trukmę.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital