Trapus obuolių pyragas
AUTORIUS:
Vaida
Trapus obuolių pyragas Trapus obuolių pyragas
Trapus obuolių pyragas Trapus obuolių pyragas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 8 vidutinio dydžio obuolių,
  • 200g sviesto,
  • 200g cukraus,
  • 200g grietinės,
  • 3 kiaušiniai,
  • 700g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 a. š. vanilinio cukraus,
  • 2 v. š. migdolų drožlių,
  • cinamono, cukraus pudros.
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su minkštu sviestu kol nebesijaus cukraus, dar sudėti grietinę ir gerai permaišyti.Tada sudėti miltus, kepimo miltelius ir viską gerai suminkyti. Tešla turėtų būti nekieta. Paruošta tešlą valandėlei dėti į šaldytuva kad pailsėtų.
Tuo tarpu nulupti obuolius supjaustyti nemažais gabaliukais, juos pabarstyti cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą padalinti į trisdalis,ir dvi iš jų, į sviestu pateptą skardą, rupia tarka sutarkuoti. Ant jos sudėti obuolius ir užbarstyti migdolų drožlių. Likusią tešlą užtarkuoti ant viršaus.
Pyragą kepti 50 min. 180-200 laipsių karštumo orkaitėje.
Iškepusį ir truputi pravėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Šis dar šiltas pyragas yra labai skanus su ledais.
Skanaus.

AUTORIUS: Vaida
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis