Tortilijų suktinukai su mėsa (taquitos) karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Tortilijų suktinukai su mėsa taquitos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tortilijų suktinukai su mėsa taquitos
Tortilijų suktinukai su mėsa taquitos
Autorius apie receptą: Taquitos - tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna prieskoniais gardinta vištiena arba malta jautiena ir sūris. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir Taquitos - tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna prieskoniais gardinta vištiena arba malta jautiena ir sūris. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir įdarą papildomai dėti kukurūzų, konservuotų pupelių, pakepintų daržovių ar ko tik norisi. Smagiausia dalis ta, jog šiam patiekalui paruošti reikia vos kelių ingredientų, minimaliai laiko, o skanu be galo! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
400 gramų maltos jautienos (arba vištienos ar kitos mėsos)
6 vienetai tortilijų (naudojau Santa Maria su morkomis, bet tinka ir klasikinės)
150 gramų čederio sūrio (arba fermentinio)
50 gramų džiūvėsėlių
2 šaukštai tako prieskonių mišinio (naudojau Santa Maria)
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia reikėtų pasimatuoti tortilijas pagal savo turimos gruzdintuvės dydį, ar tilps susuktos. Jei tortilijos kiek per didelės, tiesiog uždėjus lėkštę apipjauti iki reikiamo dydžio (jei kepsite orkaitėje, apipjauti nereikia, nes tilps tikrai).
2.
Į dubenį berti džiūvėsėlius, prieskonius, įmušti kiaušinį, sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
3.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka.
4.
Ant kiekvienos tortilijos krašto dėti po maždaug 1.5 šaukšto mėsos ir paskirstyti per visą tortilijos ilgį taip su formuojant volelį. Tuomet pabarstyti sūriu. Tvirtai susukti į ritinuką.
5.
Į gruzdintuvės indą vienu sluoksniu dėti suktinukus (krašteliu į apačią, kad neiširtų), man tilpo po tris.
6.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros gruzdintuvėje apie 12 minučių iki apskrus ir iškeps. Arba kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 15-20 min.
7.
Skanu tiekti su pomidorų padažu, jogurtu, gvakamole ar kitais mėgiamais pagardais. Aš tiekdama apšlaksčiau trupučiu majonezo, pabarsčiau česnakų laiškas ir šalia sumaišiau greitą padažiuką iš graikiško jogurto ir šiek tiek sriracha padažo (tinka ir sweet chilli).
Patarimai:
Taco prieskonių mišinį labai mėgstu, nes jame viskas jau subalansuota tam idealiam tex-mex skoniui. Bet jei neturite ar nerandate, galite naudoti ir atskirus prieskonius - dubenėlyje sumaišykite žiupsnį aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau, galima daugiau), 1 a.š. malto kumino, 1 a.š. saldžios arba rūkytos paprikos miltelių, 1 a.š. česnako miltelių, 0.5 a.š. džiovinto raudonėlio ir druskos pagal skonį.
Įdaro kiekis. Su recepte nurodytu jautenos įdaro kiekiu suktinukai pavyksta skalsūs ir sotūs, puikiai tinkami pietums ar vakarienei. Jei norite jų kiek lengvesnių, labiau užkandinių, galite šį kiekį įsukti ne į 6, o į 8 tortilijas arba maltos jautienos naudoti 300g (atitinkamai džiūvėsėlių bus 35g, taco prieskonių mišinio 1 v.š., kiaušinį palikite visą).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital