Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus,sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.
Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.
Padažui:
Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.
Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant steiko pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.
Skanaus.