Pikantiška morkų užtepėlė - greita, taupi ir kokio skanumo!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Pikantiška česnakinė morkų užtepėlė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo paprasta ir akimirksniu pagaminama užtepėlė, kurios idėją kažkada nusižiūrėjau iš Ugnės. Mūsų namuose ji visada būna Be galo paprasta ir akimirksniu pagaminama užtepėlė, kurios idėją kažkada nusižiūrėjau iš Ugnės. Mūsų namuose ji visada būna hitas ir per šventes suvalgoma akimirksniu. Ją tinka tepti ant duonos, dėti į užkandinius krepšelius ar šaukštelius ar tiesiog pateikti kaip garnyrą šalia patiekalo.

Užtepėlei galima naudoti ir žalias morkas, bet su virtomis mums skaniau. Virdamas morkas į vandenį dar įberiu šaukštelį cukraus. Jo tereikia visai nedaug, bet jis maloniai paryškina morkų saldumą.
(...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai morkų (virtų, vidutinio dydžio)
100 gramų fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį burokine tarka sutarkuoju virtas ir atvėsintas morkas. Ten pat tokia pačia tarka įtarkuoju fermentinį sūrį ir įspaudžiu česnaką (česnako kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo mėgimą).
2.
Įdedu pagal skonį majonezo ir gerai išmaišau. Paragauju ir, jeigu norisi, pagardinu dar trupučiu druskos ir/ar žiupsneliu pipirų.
3.
O tada tepu šią užtepėlę ant paskrudintos duonos riekių ir gardžiuojamės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Birutė
2020-04-12 18:00
Labai skani! Išbandžiau. Tik morkas Iškepiau orkaiteje. ATSAKYTI
Kulinaras
2017-11-30 22:30
Sena, kaip mano gyvenimas :) ATSAKYTI
Loreta
2017-11-14 12:36
O as su zaliom morkom darau, nevirtom ATSAKYTI
Jonukė
2017-12-07 20:28
Pritariu, su žaliom traškiau ir skaniau ATSAKYTI
Ilona
2017-11-07 20:04
Skani ir tokiu variantu, tik aš tepu ją ant duonos nekepintos , o tada dar pabarstau smulkiai kapotų graikiškų riešutų ir trumpam dedu į orkaitę apskrudinti. ATSAKYTI
Viltė
2017-11-07 19:30
Puiki užtepėlė, tik aš ją truputį pasveikatinau - vietoje majonezo dėjau graikišką jogurtą (nerūgštų, švelnesnio skonio) ir truputį dijon garstyčių. Gavosi tikrai ne mažiau skanu ir sveikiau :) ATSAKYTI
Saulė
2017-11-04 23:35
Nuostabiai gera ši užtepėlė, daug kartų gaminta. Beje, tinka į ją įtarkuoti virto kiaušinio ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital