Patobulintas imbierinis obuolių pyragas su citrinomis

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Patobulintas imbierinis obuolių pyragas su citrinomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g miltų
150 g sviesto
80 g smulkaus cukraus
1 citrinos žievelė
2 kiaušinių tryniai
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
5 dideli obuoliai
1 citrina
2 cm ilgio imbiero šaknis
3 valgomi šaukštai rudojo cukraus
1 sauja razinų
1 sauja džiovintų abrikosų
1 kiaušino trynys
2 valgomi šaukštai pieno
1 valgomas šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:

Dubenyje sumaišiau miltus, sviestą, smulkų cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos.

Įmušiau kiaušinio trynius ir įpyliau šaukštą vandens. Išminkiau tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų.

Suvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldymo kamerą 15 min.

Skardą patepiau sviestu. Atšaldytą tešlą padalinau į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočiojau apskritimą ir juo išklojau skardos dugną.

Nuplautus obuolius nulupau ir kiekvieną supjausčiau į 10 dalių. Išėmiau sėklalizdžius.

Susmulkintus obuolius sumaišiau su mirkytomis razinomis, mirkytais smulkintais abrikosais, cukrumi, cinamonu ir smulkiai supjaustyta citrina, tarkuotu imbieru.

Ant tešla išklotos skardos subėriau paruoštą įdarą.

Iš likusios tešlos iškočiojau dar vieną apskritimą ir juo uždengiau pyrago įdarą taip, kad nesimatytų.
 Kraštus užspaudžiau. Jei liks plyšelių, nieko tokio, vaizdas bus tik žaismingesnis :).

Paruošto pyrago viršų aptepiau plaktu kiaušinio tryniu.

Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital