Autorius apie receptą:
Patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. Aš visada perku
Patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. Aš visada perku kiek minkštesnį karamelizuotą pieną, bet konsistencija, žinoma, priklauso nuo kiekvieno gamintojo. Šiaip ar taip ledams tiks bet koks karamelizuotas pienas, svarbu nebūtų labai kietas. Į ledus taip pat galite įmaišyti šokolado gabalėlių ar įvairių skonių pabarstukų. Kitaip tariant, galite patobulinti ledus kaip tik patinka. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų
grietinėlė, 36% riebumo
400 gramų
karamelizuoto kondensuoto pieno
(kambario temperatūros)
250 mililitrų
pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
2.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
3.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
4.
Kai ledai sustingsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangų krosnelėje, kad suskystėtų ir užpilame ant ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustingti. Skanaus!