Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Lietinių blynų lazanija su vištiena ir sūriu
Autorius apie receptą: Lazanija – italų virtuvės klasika, neįsivaizduojama be makaronų, daug sūrio, gardaus ir aromatingo padažo. Vis tik virtuvė tikrai nėra ta vieta, kur griežtai laikomės Lazanija – italų virtuvės klasika, neįsivaizduojama be makaronų, daug sūrio, gardaus ir aromatingo padažo. Vis tik virtuvė tikrai nėra ta vieta, kur griežtai laikomės taisyklių. Ieškodami naujų skonių ir improvizuodami, galime „žaisti“ Italiją, lazaniją sluoksniuodami su... lietiniais. Patiekalas pavyks minkštas, švelnus, jaukus ir labai gardus. Vištieną galite naudoti jau keptą, bet jei tokios neturite – galite rinktis ir žalią (krūtinėlę ar vištos šlaunelių mėsą be kaulo). Supjaustę nedideliais gabalėliais, kepkite ją kartu su daržovėmis, kol pabals ir bus iškepusi. Rinkdamiesi daržoves įdarui, taip pat drąsiai pasikliaukite savo skoniu: gal norėtumėte pridėti paprikų, o gal nelabai mėgstate grybus? Receptą galite pakoreguoti pagal savo skonį, svarbiausia – išlaikykite proporcijas ir nepagailėkite jums skaniausio, gerai besilydančio sūrio. Lazaniją galite susluoksniuoti iš vakaro. Uždengę kepimo indą, pernakt laikykite šaldytuve, o rytojaus dieną pašaukite į orkaitę. Net jei nesiryšite lietinių kepti būtent lazanijai, prisiminkite šį receptą tuomet, kai keletas blynų liks nuo gausių šeimos pusryčių. Pastovėję lietiniai sausais krašteliais nebebus labai skanūs, bet tokiam sluoksniuotam apkepui tiks tiesiog tobulai! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
400 gramų konservuotų pomidorų
1 vienetas vištienos krūtinėlės (keptos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
150 gramų pievagrybių
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
600 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio
70 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Tešlai:
500 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
210 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (tirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Papildomai:
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
100 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir pieną.
2.
Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos. Dar kartą išplakite. Įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą. Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, perkoškite per sietelį.
3.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.
4.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Prieš kepant pirmą blyną, plonai patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.
5.
Kai blyno paviršiuje atsiras burbuliukai, paviršius sutirštės – atsargiai greitu judesiu blyną apverskite. Apkepkite ir kitą pusę, o tuomet išimkite į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
6.
Paruoškite įdarą keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, nedideliais gabalėliais supjaustytą morką ir riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepinkite, vis maišydami, kol daržovės suminkštės.
7.
Sudėkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.
8.
Supilkite konservuotus pomidorus ir sudėkite smulkintą keptą vištieną. Išmaišykite ir pakaitinkite apie penkias minutes. Nuimkite nuo ugnies.
9.
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite į keptuvę miltus. Išmaišykite, kol sausų baltų miltų nebeliks.
10.
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir pamažu į keptuvę pilkite pieną. Nuolat maišykite šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Supylę pieną, toliau maišydami kaitinkite, kol padažas ims tirštėti.
11.
Padažui sutirštėjus, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
12.
Sūriui išsilydžius, keptuvę su padažu nuimkite nuo ugnies.
13.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
14.
Susluoksniuokite lazaniją. Sluoksniavimui pasirinkite gilią kepimo formą, kurios skersmuo būtų panašus į lietinių dydį.
15.
Ant kepimo formos dugno paskleiskite ploną sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite lietinį. Paskirstykite dalį vištienos padažo, aptepkite pora samtelių bešamelio padažo ir užberkite porą saujų tarkuoto mocarelos sūrio. Uždenkite antruoju lietiniu.
16.
Kartokite sluoksniavimą tokia pačia eilės tvarka – lietinis, vištienos padažas, bešamelio padažas, tarkuotas mocarelos sūris, – kol susluoksniuosite visus produktus.
17.
Ant viršaus uždėję paskutinį lietinį, viršų gausiai apiberkite tarkuotu fermentiniu ir mocarelos sūriu
18.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Prieš patiekdami leiskite pastovėti apie 15-20 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital