Kepti bulvių bokšteliai
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kepti bulvių bokšteliai
Kepti bulvių bokšteliai
Kepti bulvių bokšteliai
Kepti bulvių bokšteliai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 vienetų bulvių
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (arba vynuogių kauliukų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek parmezano sūrio
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Gerai ištepkite sviestu 12 keksiukų formelių (aš naudojau metalinės).
2.
Bulves nuvalykite ir sutarkuokite labai plonais griežinėliais, geriausiai su mandoline tarka. Sudėkite bulves į dubenį ir sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais (ir jei norite - su tarkuotu sūriu). Aš naudojau šaldytus čiobrelius, tiesiog vasarą, kai jų buvo šviežių, supjausčiau juos ir užšaldžiau - taip labai patogu, o jie suteikia patiekalams nepakartojamo aromato. Pasistenkite gerai išmaišyti, kad aliejus ir prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Sudėkite bulvės į bokštelius ir įdėkite į formeles.
3.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 - 60 minučių, kol bulvės taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir iš formelių ir patiekite. Valgyti galima vienus, pvz. su grietinės padažu arba su kefyru, arba kaip garnyrą, pvz. su vištiena, žuvimi arba mėsa. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis