Keptas kalakutienos paštetas (parfė)

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Keptas kalakutienos paštetas (parfė)
Keptas kalakutienos paštetas (parfė)
Keptas kalakutienos paštetas (parfė)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g kalakuto kepenėlių
200 g  sviesto
1 kiaušinio
6 g  druskos
1 a. š.  5 pipirų mišinio
1 a. š. s čiobrelių
100 ml brendžio
50 ml porto arba Madeiros vyno
100 g šalto rūkymo kumpio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kepeneles pamirkyti šaltame vandenyje. Išpjaustyti plėveles. Brendi, vyną, virti, kol liks skysčio tik apie trečdalis buvusio tūrio. Atvėsinti. Sumalti kepenėles. Aš tai darau su elektriniu kombainu ir ,jam dirbant, visus produktus beriu tokia eilės tvarka: suberiu druską ir pipirus, dedu kiaušinį, supilu išlydytą sviestą, supilu atvėsusį alkoholį, pabaigoje supilu grietinėlę.
Viską sumaišius būna grietinėlės tirštumo masė. Kepimo formą išklojau folija. Tada sudėjau juostelėmis supjaustytą rūkytą kumpį ir ant viršaus supyliau kepenėlių masę.
Kepimo formą įstačiau į kepimo skardą su vandeniu. Kepiau parfė 30 min. 160 °C temperatūroje. Atvėsusį parfė išversti į lėkštę ir ragauti.

 

AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nijole
2020-05-14 13:55
Kiek grietineles ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital