Karamelinis tortas
AUTORIUS:
salomeja
Karamelinis tortas Karamelinis tortas Karamelinis tortas
Karamelinis tortas Karamelinis tortas Karamelinis tortas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • Biskvitams 2 kiaušiniai
  • 2 stiklinės miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 0,5 skardinės virto kondensuoto pieno Rududu
  • 1 a.š. gesintos sodos Grietinėlės kremas 400 ml grietinėlės
  • 2 v.š. cukraus
  •   Karamelinis kremas 0,66 skardinės virto kondensuoto pieno Rududu
  • 100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
  • 80 - 100 g pakepintų žemės riešutų
  •   Šokoladinis pertepimas 100 g šokolado
  • 50 ml pieno
  •   Biskvitų sulaistymui 0,25 stiklinės vandens
  • 2 a.š. cukraus Pastaba Du biskvitai iš vienos normos, perpjauti per pusę, turi gautis keturi lakštai.
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Biskvitai:

Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180 C apie 10 min. Iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.

Grietinėlės kremas:

Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.

Karamelinis kremas: 

Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės.  Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.

Sirupas biskvitų sulaistymui: 

Vandenyje ištirpiname cukrų.

Torto surinkimas:

 Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame vieną dalį grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings.

Puošiame, pagal savo fantazija. Skanaus!

AUTORIUS: salomeja
Skaityti komentarus
Komentarai (9)
diana
2016-01-14 22:50
Iš ko daromas tas baltas papuošimas
inesa
2012-11-01 18:15
issivirk kondensuota piena ir turesi toki pat kaip ir rududu - karamelini. Padaryti labai lengva, tereikia kondensuoto pieno skardine virti apie 2val puode, taip, kad visa laika skardine butu apsemta vandeniu
dovile
2012-10-17 10:22
gal ir kvailas klausimas...bet ka daryti kai neturi rududu?turiu kondensuoto...gal kakavos ideti i kondensuota?
Kristina
2012-06-15 17:43
jokiu grietiniu nereikia! gavosi super, o kas kaip nori tas taip vadina...
Rimami
2011-05-21 21:03
1. Recepte yra klaida - į tešlą dar dedasi 1 st. grietinės!
2. Čia yra tortas "nikersas" pagal Daividiją iš SM forumo - labai jau nesąžininga, kai pakeitus pavadinimą tortas patampa pagal Salomėją ))))
3. Tortukas ištiesų dieviško skonio, skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo.
Oksana
2011-04-28 12:59
Na ką tik susipyliau, nes negalėjau atsispirti šiam skaniai atrodančiam tortui, tikiuosi nenusivilsim
e
2011-03-28 09:57
jau du kartus kepiau,gavosi skaniai..receptas vertas demesio..o apie grozi isvis nera zodziu!
močiutė Dalia
2011-03-25 21:39
Išvaizda nuostabi, bet nesiskiria ir skonis.
Karina
2011-03-25 12:14
Nuostabiai torčiukas atrodo! O iš sudedamųjų dalių aprašymo sprendžiu, kad ir skonis dangiškas )) Būtinai išbandysiu!
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis