Aštri naminė adžika žiemai
AUTORIUS:
Vida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Aštri naminė adžika žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai skani ir stipraus skonio adžika, mūsų šeimos pati mėgstamiausia. O jeigu norite kiek švelnesnio skonio, tokios labiau ne adžikos, o adžikos padažo, galite išimti čili Tikrai skani ir stipraus skonio adžika, mūsų šeimos pati mėgstamiausia. O jeigu norite kiek švelnesnio skonio, tokios labiau ne adžikos, o adžikos padažo, galite išimti čili piprų sėklytes arba dar įdėti papildomai kitų daržovių (pvz. po 0.5 kg morkų ir svogūnų). Graikiniai riešutai į tikrą adžiką būtinai priklauso ir suteikia jai puikaus prieskonio, bet jeigu neturite, skanus padažas gausis ir be jų arba pakeiskite kitokiais riešutais. O jeigu norite dar autentiškesnio adžikos skonio, prieskonių parduotuvėse paieškokite prieskonių mišinio pavadinimu "Chmeli-Suneli" ir vietoje maltos kalendros bei lauro lapelių naudokite šaukštą šių prieskonių. Nes būtent šis gruziniškas prieskonių mišinys naudojamas autentiškoje adžikoje. (...daugiau) Vida
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų
700 gramų raudonosios paprikos
200 gramų čili pipiro
200 gramų graikinių riešutų
100 gramų druskos
100 mililitrų aliejaus
2 galvos česnako
1 sauja petražolių (šviežių)
1 sauja kalendros (šviežios)
1 sauja baziliko (šviežio)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis malti lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir čili sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuviniu kombainu.
2.
Gautą tyrę sudėti į didelį puodą ir virti apie 45 - 60 minučių ant vidutinės ugnies, kol skystis pagaruos ir padažas sutirštės.
3.
Tada sudėti smulkiai kapotas prieskonines žoleles, maltus prieskonius ir susmulkintus graikinius riešutus. Įspausti česnaką, supilti druską ir aliejų. Viską gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies pavirti dar apie 15-20 minučių.
4.
Karštą padažą supilstyti į švarius stiklainiukus, uždaryti steriliais dangteliais, pastatyti stiklainius dangteliais žemyn ir leisti pamažu atvėsti.
AUTORIUS: Vida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
aivaras
2016-08-18 19:58
As ant sito kiekio pomidoru dejau 400 g cili pipiru (seklu neisemiau) - buvo super. Bet as megstu labai astriai :) ATSAKYTI
Kornelija
2015-08-27 09:43
Nerealiai geras receptas - dariau viska, kaip buvo parasyta - skaniau ir but negalejo - pernai "sprogo", tai siemet trigubai pridariau. Spaudziu letena tam, kas parase si nerealiai gera recepta :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis