Sojų faršas - kaip juo pakeisti mėsą savo mėgstamuose patiekaluose?

2023-09-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sojų faršas - kaip juo pakeisti mėsą savo mėgstamuose patiekaluose?
@Shutterstock

Norite žengti pirmuosius žingsnius keičiant mėsą į augalinius produkuts ar tiesiog naudoti savo racione daugiau augalinių produktų, bet jus stabdo baimė drastiškai keisti mitybą? Svarbu suprasti, kad perėjimas prie augalinės mitybos nebūtinai reiškia drastišką kulinarinių įpročių pakeitimą. Tiesiog įsivaizduokite, kad mėgstamus patiekalus galite koreguot keičiant mėsą į augalines alternatyvas išlaikant įprastą skonį. Vienas nedidelis žingsnis, pavyzdžiui, maltos mėsos pakeitimas sojos faršu, gali atverti jums naujus gastronominius horizontus, kartu išsaugant pažįstamus patiekalus.

Būtent tai ir siūlo Naturli formuojamas sojų faršas - universalus maltos mėsos pakaitalas, su kuriuo lengvai ir skaniai pereisite prie augalinio maisto. Lengvai formuojamas sojos faršas - naujos galimybės jūsų receptams

Vienas iš paprasčiausių dalykų - maltą mėsą pakeisti formuojamu sojų faršu. Dažnai manome, kad norint pereiti prie augalinės mitybos reikia drastiškų pokyčių. Tačiau taip toli gražu nėra. Formuojamas sojos faršas yra puikus sprendimas tiems, kurie nori pradėti į savo mitybą įtraukti daugiau augalinio maisto, neatsisakant įprastų patiekalų.


Kas yra sojos faršas?

Sojos faršas yra augalinis produktas, pagamintas iš sojos pupelių, kuriuo galima pakeisti įprastą mėsos faršą praktiškai visuose mums įprastuose patiekaluose. Jame gausu baltymų, be to, palyginti su mėsa, jame yra mažiau riebalų ir sočiųjų riebalų rūgščių. Tai puiki alternatyva tiems, kurie nori įvesti į savo mitybą daugiau augalinių produktų. Tai puikus sprendimas tiems, kurie nori sumažinti gyvūninių riebalų ir cholesterolio suvartojimą, bet nenori atsisakyti mėgstamų patiekalų, kuriuose malta mėsa atlieka svarbų vaidmenį.

Pažįstami skoniai - naujos perspektyvos: gardu, bet šiek tiek kitaip.

Vienas iš pagrindinių nuogąstavimų pereinant prie augalinio maisto - pažįstamo skonio praradimas, baimė prarasti mėgstamus maisto produktus ar patiekalus. Tačiau sojų faršas leidžia išlaikyti maltos mėsos skonį ir tekstūrą nenusileisdamas kokybei ir skoniui. Naudodami formuojamą sojų faršą galite gaminti mėgstamus patiekalus, pavyzdžiui, kukulius, maltinukus, kotletus, makaronus su Bolonijos (Bolognese) padažu, taco ar lazaniją. Skonio skirtumo beveik nepastebėsite, tačiau mityba taps palankesne ir labiau augalinga.


Pateikiame kelis paprastus receptus, kur galite mėsos faršą pakeisti formuojamu sojos faršu iš Naturli‘:

1. Spagečiai su sojos Bologneze padažu.

Ar makaronai visada buvo jūsų silpnybė? Ne bėda! Pakeiskite maltą mėsą sojų faršu ir išgausite tokį pat sodrų skonį ir tekstūrą, o patiekalas išliks lengvas.

2. Mėsainiai su sultinga sojų malta mėsa.

Mėgstate mėsainius, bet norite rinktis augalinį variantą? Sojos faršo maltinukai puikiai tinka sultingiems ir aromatingiems mėsainiams gaminti. Pridėkite mėgstamų prieskonių bei daržovių ir turėsite patiekalą, kuris bus toks pat skanus kaip ir mėsa.

3. Tako su sojos faršu.

Meksikietiškos virtuvės patiekalai taip pat gali būti jūsų naujosios dietos dalis. Paruoškite Tako geldeles su sojų faršu, pridėkite šviežių daržovių, sūrio, padažų ir mėgaukitės skoniu be papildomų riebalų.

Sojų faršo savybės:

  • Turtingas baltymų šaltinis: sojos pupelėse yra aukštos kokybės augalinių baltymų, kurie būtini mūsų raumenims ir audiniams.
  • Saikingas kalorijų kiekis.
  • Tinka vegetarams ir veganams: sojų faršas idealiai tinka tiems, kurie laikosi augalinio gyvenimo būdo.

Išbandykite ir įsitikinkite patys – kelias link labiau augalinės mitybos prasideda šiandien!

Atminkite, kad kiekvienas mažas žingsnis priartina jus prie tikslo. Pakeisti maltą mėsą sojos faršu - paprastas ir skanus būdas keisti savo įpročius bei keliauti augalinės mitybos link. Jūsų įprasti patiekalai išlaikys savo unikalų skonį, tačiau dabar jie bus labiau palankūs ir jūsų organizmui.

Suteikite sau progą ištirti naujas augalinio maisto galimybes neatsisakydami pažįstamų skonių. Nepamirškite, kad maži pokyčiai gali duoti didelių rezultatų. O su Naturli‘ formuojamu sojų faršu ne tik įgysite naujos kulinarinės patirties, bet ir pasirūpinsite palankiais pokyčiais savo mityboje.

Išbandykite formuojamą sojos faršą jau šiandien ir atraskite naujas maisto gaminimo galimybes nekeisdami savo įpročių. Naujai atrasti seni skoniai laukia jūsų!

Atėjus rudeniui, lauke su kiekviena diena darosi vis šalčiau ir šalčiau, tad norisi kūną sušildančio maisto. Tokiu metu tikriausiai niekas taip nesušildo, kaip garuojantis dubenėlis gardaus ir kvapnaus čili troškinio. Tai klasikinis patiekalas, kuriame dera Naturli‘ formuojamasis sojų faršas, pupelės, daržovės ir kvapnūs prieskoniai. Prie šio troškinio tinka virti ryžiai su sezamo sėklomis. 


Troškinys Chilli sin Carne

Ingredientai:

  • 150 g formuojamojo sofų faršo Naturli'
  • 100 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 25 g juodojo šokolado
  • 1 a.š. kumino sėklų
  • ½ a.š. maltų kalendros sėklų
  • 3 lauro lapai
  • ½ - 1 čili pipiras
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

1. Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir čili pipirą. Morką sutarkuojame stambia tarka, papriką supjaustome kubeliais. 
2. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir beriame prieskonines daržoves. Kepame apie 5 minutes. 
3. Beriame kumino sėklas bei kalendrą ir kepame 20 s.
4. Dedame morką, papriką ir kepame 10 min.
5. Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, dedame pupeles, formuojamąjį sojų faršą, šokoladą, lauro lapus ir pomidorus. Pagardiname druska, pipirais ir uždengę dangčiu, troškiname 20 min.
6. Patiekiame su virtais ryžiais. 



Mėsos kukuliai kelia nostalgijos jausmą. Turbūt kiekviena šeima turi savo mėgstamą receptą, kuris yra perduodamas iš kartos į kartą. Siūlome išbandyti kiek kitokius kukulius. 

Kukuliai saldžiarūgščiame padaže

Ingredientai: 

  • 250 g formuojamojo sojų faršo Naturli'
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 20 g kalendros lapelių 
  • 130 g konservuotų ananasų
  • 250 g pomidorų tyrės
  • 80 g poro
  • ¼ - ½ čili pipiro
  • 1 v.š. žaliosios citrinos sulčių
  • 4 čiobrelio šakelės
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui
  • Sezamų sėklos apibarstymui 

Gaminimo eiga:

1. Faršą sumaišome su česnako, paprikos milteliais bei kalendra. Pagardiname druska, pipirais ir gerai išminkome. 
2. Formuojame nedidelius kukulius (~25 g).
3. Keptuvėje įkaitiname 2-3 v.š aliejaus ir lengvai apkepiname kukulius.
4. Porą supjaustome plonais pusžiedžiais, ananasą – nedideliais gabaliukais, čili – susmulkiname. 
5. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname porą, dedame ananasus, čili, pilame pomidorų tyrę ir išmaišome. Pilame citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais, dedame apkeptus kukulius ir troškiname apie 10 min. Dedame čiobrelio šakeles ir patroškiname dar porą minučių. 
6. Patiekiame su makaronais, bulvių koše ar ryžiais. 

Straipsnio draugas: Naturli
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital