Autorius apie receptą:
Pastelinių spalvų želė desertas.
Pastelinių spalvų želė desertas.
Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
900 gramų
jogurto
800 mililitrų
vandens
(karšto)
330 gramų
sausainių
308 gramai
želės
(dviejų skirtingų skonių po 2 pakelius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į vieną dubenį suberti du pakelius vienodo skonio žele, į kitą dubenį suberti likusią vienodo skonio želė. Į kiekvieną dubenį įpilti po 400 ml vandens, išmaišyti. Palikti iki kol išbrinks.
2.
Formą (naudojau 28 x 18 cm) ištiesti kepimo popieriumi, tuomet maistine plėvele.
3.
Į formą sudėti vieną sluoksnį sausainių.
4.
Išbrinkusią želę pašildyti, atidėti iki kol pravės. Tuomet įpilti 450 g kefyro, išmaišyti it palaukti iki kol pradės tirštėti.
5.
Ant sausainių sluoksnio sudėti paruoštą želę su kefyru, paskirstyti per visą plotį, dėti į šaltą vietą iki kol sustings.
6.
Išbrinkusią kito skonio želę pašildyti, kiek atvėsinti, supilti likusį kefyrą, išmaišyti ir palikti iki kol pradės tirštėti. Tuomet supilti ant apstingusio žele sluoksnio. Sudėti likusius sausainius.
7.
Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaltą vietą iki kol sustings.
Patarimai:
•
Želė pasirinkimas. Mėlynos ir žalios spalvos desertui naudojau mėlynių ir agrastų skonio želė, o geltonos ir rausvos spalvos desertui naudojau citrinų ir vyšnių skonio želė.
•
Naudoti jogurtą ar kefyrą? Jei norite saldesnio skonio, naudokite jogurtą, o jei norite kiek rūgštesnio, rinkitės kefyrą.