1.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi elektriniu plakikliu. Plakti keletą minučių, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius ir dar kartą perplakti.
2.
Į sviesto ir kiaušinių masę suberti kepimo miltelius ir druską, po truputį berti persijotus miltus, vis permaišant masę (neplakti!), patogiausia maišyti mediniu šaukštu.
3.
Tešlą perminkyti, dėti į švarų dubenį, uždengti maistine plėvele ir 1 - 2 valandoms dėti į šaldytuvą, kad gerai atšaltų.
4.
Tešlą padalinti į kelias dalis (kad būtų patogiau kočioti ir neužimtų viso stalo), ir iškočioti ant pamiltuoto paviršiaus (jei limpa prie kočėlo, galima pamiltuoti ir tešlos viršų), iki šiek tiek plonesnio nei 0.5 cm storio.
5.
Pailga sausainių formele išpjauti sausinius ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Jeigu neturite tinkamos pjaustymo formos "kiaušinukams", iš tvirtesnio popieriaus iškirpkite norimą formą, ją dėkite ant iškočiotos tešlos ir apipjaukite pagal formą.
6.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9 - 10 minučių, kol sausainiai pradės švelniai ruduoti. Neperkepti! Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės, palikti atvėsti skardoje.
7.
Glajui galima rinktis kelis variantus: puošti tirpintu baltu šokoladu arba maišyti cukraus pudrą su skysčiu;
8.
Šokoladiniam glajui virš garų vonelės ištirpinti baltą šokoladą ir sumaišyti su dažančiais prieskoniais, pvz., geltonai spalvai tinka malta ciberžolė (jos berti po truputį ir vis maišyti iki norimos spalvos). Rausvam glajui tinka truputis burokėlių miltelių (būna pirkti didesniuose prekbos centruose ir sveiko maisto parduotuvėse), mėlynam - mėlynių milteliai arba smulkiai sumaltos džiovintos mėlynės. Vietoje dažančių prieskonių taip pat galima naudoti maistinius dažus. Dar šiltą glajų tepti ant sausainių ir palikti džiūti.
9.
Cukraus pudros glajui pašildyti kelis šaukštus pieno ir po truputį, vis maišant, berti cukraus pudrą, kol bus norimos konsistencijos glajus. Jį taip pat tinka dažyti natūraliais prieskoniais (pvz. gelsvai dažo ciberžolė) ar tiesiog pirktiniais maistiniais dažais. Glajaus dažymui nesirinkite intensyvaus skonio prieskonių, pvz., maltos aitriosios paprikos, nes sugadins glajaus skonį. Jeigu kyla abejonių dėl glajaus skonio, pirmiausia paruoškite nedidelį kiekį ir paragaukite.