Nulupame obuolius, išimame jų sėklalizdžius ir sutarkuojame juos tarka. Nusunkiame susikaupusias sutarkuotų obuolių sultis ir pabarstę tarkuotus obuolius cinamonu bei cukrumi viską išmaišome.
Tešlai atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus ir išplakame baltymus iki standžių putų.
Į kiaušinių trynius supilame cukrų ir gerai išplakame.
Į išplaktus kiaušinių trynius supilame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome. Tuomet į šią tešlą supilame išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, patepme sviestu, sudedame obuolių įdarą, paskleidžiame lygiu sluoksniu ir ant viršaus lygiu sluoksniu paskirstome tešlą.
Kepame apie 15 min. orkaitėje.
Pyragui iškepus užklojame jį sviestiniu popieriumi ir atsargiai apverčiame. Nuimame sviestinį popierių nuo obuolių sluoksnio ir iškart suvyniojame į vyniotinį.
Padedame vyniotinį ataušti.
Ataušusį vyniotinį pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!