Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis
Autorius apie receptą: Skanus ir puošnus vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis. Skanus ir puošnus vyniotinis su kreminiu sūreliu ir kriaušėmis. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
125 gramai kiaušinių
100 gramų migdolų miltų
75 gramai kiaušinių baltymų
65 gramai cukraus
35 gramai sviesto
25 gramai kvietinių miltų
20 gramų alyvuogių aliejaus
Kremui:
200 gramų kreminio sūrio
200 gramų grietinėlės (bent 30% riebumo)
70 gramų cukraus
2 gramai druskos
Įdarui:
150 gramų kriaušių
25 gramai citrinų sulčių (jei kriaušės rūgščios, keisti vandeniu)
25 gramai vandens
15 gramų rudojo cukraus
5 gramai kukurūzų krakmolo
5 gramai želatinos
Glajui:
200 gramų pieniško šokolado
30 gramų graikinių riešutų (smulkiai kapotų, paskrudintų)
20 gramų rapsų aliejaus (arba lazdynų riešutų aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti.
2.
Į kitą dubenį supilti kiaušinių baltymus ir išplakti iki standumo.
3.
Į dubenį suberti cukrų, migdolų miltus ir išmaišyti. Pradėti plakti ir pilti pusę kiaušinių plakinio, tuomet dar paplakus, supilti likusią pusę. Plakti iki purios masės apie 6 - 7 minutes. Tuomet įsijoti miltus ir juos atsargiai įmaišyti. Mentele įdėti pusę baltymų masės, atsargiai įmaišyti, sudėti likusią pusę ir vėl įmaišyti.
4.
Į dubenį sudėti sviestą, supilti aliejų ir ištirpinti, išmaišyti. Supilti į dubenį su tešla ir atsargiai išmaišyti.
5.
Į kepimo formą įtiesti kepimo kilimėlį (naudojau 25 cm x 32 cm). Sudėti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti ant kilimėlio.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
7.
Išimti iš orkaitės, apversti ant kepimo popieriaus ir palikti atvėsti. Tuomet atsargiai nulupti kilimėlį, uždėti kepimo popierių ir atsargiai apversti.
8.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti cukrų, druską ir lėtu plakimu suplakti iki standaus kremo.
9.
Ant biskvito dėti dalį kremo (šiek tiek pasilikti papuošimui) ir ištepti per visą plotį.
10.
Įdarui į dubenį suberti krakmolą, želatinos miltelius, supilti citrinos sultis, vandenį ir palikti brinkti apie 15 minučių.
11.
Kriaušes smulkiai supjaustyti.
12.
Į keptuvę dėti kriaušes, berti cukrų ir troškinti iki kol atsiras pakankamai skysčio. Skysčio turi būti tiek, kad beveik apsemtų kriaušes.
13.
Krakmolą su želatiną permaišyti ir supilti į keptuvę su kriaušėmis. Maišant užvirti it pavirti dar minutę. Palikti atvėsti.
14.
Į specialią formelę arba pagamintą savo formelę (žr. patarimus) sudėti paruoštą įdarą ir dėti į šaldymo kamerą iki kol sustings. Tuomet ištraukti iš formelės.
15.
Ant biskvito krašto dėti kriaušių įdarą, prilaikant kepimo popieriumi susukti biskvitą į vyniotinį. Palikti bent 12 valandų sustingti. Tuomet galiukus nupjauti.
16.
Glajui į dubenį dėti šokoladą, pilti aliejų ir ištirpinti. Suberti riešutus, išmaišyti.
17.
Aptepti vyniotinį paruoštu glajumi, likusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ar maišelį skirtą šaldymui ir nukirpus ploną kampelį, papuošti vyniotinį.
Patarimai:
Įdarui skirtą formą "vamzdį" galima pasidaryti - ploną kočėlą apsukti kepimui skirta plėvele, tuomet folija ir ištraukti kočėlą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital