1.
Virtuviniame kombaine išmaišyti sausus tešlos ingredientus. Sudėti šaltą, gabalėliais pjaustytą sviestą ir pulsuojant trinti apie 15 sekundžių. Toliau trinant supilti 60 ml ledinio vandens. Patikrinti, ar tešla jau minkoma, jei dar ne, pilti dar šiek tiek vandens. Netrinti ilgiau nei 30 sekundžių, nes ištirps sviestas.
2.
Tešlą suformuoti į vientisą kamuolį, įvynioti į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėti į šaldytuvą.
3.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos apie 35 cm skersmens ir pie 0,5 cm storio apskritimą. Įklokite tešlą į 25 cm skersmens kepimo skardą nuimamu dugnu ir rantytais kraštais. Tešlos perteklių nupjaukite sulig kepimo formos viršumi. Šakute subadykite tešlos dugną. Tešlą atšaldykite šaldytuve ar šaldiklyje, kol ji sutvirtės, apie 30 min.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 205ºC. Ant tešlos užklokite kepimo popieriaus ir užberkite džiovintų pupelių ar žirnių. Kepkite kol tešlos kraštai pradės ruduoti, apie 25 minutes. Nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar kepkite apie 5 minutes, kol tešlos dugnas apdžius. Išimkite tešlą iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5.
Pasiruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros ir sudėkite supjautytus svogūnus. Troškinkite apie 15 min. Po to pasūdikite, įberkite maltų juodųjų pipirų, įdėkite čiobrelio šakeles ir viską išmaišykite. Perdėkite svogūnus į kitą indą.
6.
Voveraites nuvalykite ir supjautykite per pusę išilgai. Toje pačioje keptuvėje, kur troškinote svogūnus, ištirpinkite vieną valgomą šaukštą sviesto, sudėkite susmulkintus grybus, troškinkite apie 10 min. Nuimkite nuo ugnies.
7.
Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC.
8.
Kaiušinius sumaišykite su grietinėle. Sutarkuokite sūrį.
9.
Ant paruošto pyrago pagrindo užberkite apie pusę tarkuoto sūrio, sudėkite troškintus svogūnus, supilkite kiaušinių ir grietinėlės mišinį, sudėkite troškintas voveraites ir apibarstykite likusiu sūriu.
10.
Kepkite apie 40 - 45 minutes.