Vištiena su feta, džiovintais pomidorais ir špinatais

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Vištiena su feta, džiovintais pomidorais ir špinatais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Sultinga, kremiška ir labai skanu. Sodrus padažo skonis nustebins kiekvieną. O jei norisi dar sočiau, garnyrui labai tinka keptos bulvytės, bulvių košė, makaronai ar net Sultinga, kremiška ir labai skanu. Sodrus padažo skonis nustebins kiekvieną. O jei norisi dar sočiau, garnyrui labai tinka keptos bulvytės, bulvių košė, makaronai ar net smidrai. (...daugiau) Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
600 gramų vištienos krūtinėlės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
100 mililitrų vištienos sultinio
80 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų
80 gramų fetos sūrio
50 gramų parmezano sūrio (arba kito mėgstamo, tarkuoto)
40 gramų špinatų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti išilgai į tris dalis, kiekvieną gabaliuką pagardinti druska ir pipirais iš abiejų pusių.
2.
Į keptuvę (naudojau tokią, su kuria galima kepti ir orkaitėje) pilti alyvuogių aliejaus, įkaitinti. Sudėti vištienos krūtinėlę ir kepti 3 - 4 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros. Tuomet išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti, dėti į į keptuvę, kurioje kepėte vištieną. Pakepti 1 - 2 minutes iki kol pasklis česnako aromatas. Supilti sultinį, grietinėlę, berti sūrį, saulėje džiovintus pomidorus perpjaukite pusiau ar į kelias dalis, sudėti į keptuvę. Berti druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišyti. Paruoštą padažą užvirti, tuomet sudėti vištienos krūtinėlę, špinatus, pavartyti, kad visa vištiena pasidengtų padažu, dėti fetos sūrį ir šiek tiek įmaišyti į padažą, kad pasklistų per visą patiekalą. Keptuvę dėti į orkaitę (jei neturite keptuvės, su kuria galima kepti orkaitėje, tiesiog perdėkite viską į kepimo indą, kurį naudojate kepimui orkaitėje).
4.
Kepkite įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
Patarimai:
Padažo tirštumas. Jei norite tirštesnio padažo, galite papildomai įdėti kreminio sūrio arba, kai gaminsite padažą, įberti šaukštelį miltų, šiek tiek sultinio, gerai išmaišyti, o tuomet supilti visą likusį sultinį ir toliau gaminti pagal gaminimo eigą.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ema
2022-08-21 17:09
Pavadinime parašyta Feta, o jos nėra įrašyta nei produktų saraše nei eigoje. Pagal fetos konsistenciją, kuriuo metu geriausia ją dėti? ATSAKYTI
Gabija
2022-08-22 11:41
Dėkite tuomet, kai šausite į orkaitę, tuomet šiek tiek permaišykite, skaniai išsilydys :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital