Autorius apie receptą:
Parsinešus savo pirkinių krepšelį namo atėjo mintis prisiminti vaikystės patiekalą – ežiukus arba tiesiog varškėtukus. Mama juos visad darydavo perbraukdama kiekvieną
Parsinešus savo pirkinių krepšelį namo atėjo mintis prisiminti vaikystės patiekalą – ežiukus arba tiesiog varškėtukus. Mama juos visad darydavo perbraukdama kiekvieną per tarkos blogąją pusę, taip atsirasdavo "ežiukų" spygliukai. Šįkart tarka nesinaudojau, bet užtat prie ne visai ežiukų pripjausčiau daug braškių ir mėgavausi pietumis ir saulėta diena už lango.
(...daugiau)(...mažiau)Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų
varškės
1.5 stiklinės
miltų
1 vienetas
kiaušinių
1 sauja
braškių
3 šaukštai
graikiško jogurto
šiek tiek
sviesto
šiek tiek
druskos
šiek tiek
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Užkaisti puodą vandens.
2.
Į varškę į mušti kiaušinį, dėti žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską išmaišius suberti miltus. Juos berti palaipsniui, kad būtų papraščiau reguliuoti tešlos lipnumą ir kietumą. Ji turi nelipti prie rankų.
3.
Tuomet atgnybus gabalėlį tešlos jį rankose greitai paversti apvalainu ir mesti į puodą su verdančiu pasūdytų vandenių. Galima prieš tai ir per tarką perbraukti, kad virtinukai virstų ežiukais.
4.
Virti neilgai, kelias minutes po to kai varškėtukai iškyla į paviršių. Juos dėti į dubenėlius su gabalėliu sviesto, užberti pjaustytomis braškėmis ir galiausiai dėti šakštą jogurto.