Vasariška galetė su pomidorais ir rikota

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Galetė su pomidorais ir rikota
Galetė su pomidorais ir rikota
Galetė su pomidorais ir rikota
Autorius apie receptą: Galetė – kažkas tarp picos ir nesaldaus pyrago, pikantiškas kepinys, populiarus Prancūzijoje. Pagrindui nesudėtinai paruošiama, trapi, lyg sluoksniuota, sviestinė tešla. Galetė – kažkas tarp picos ir nesaldaus pyrago, pikantiškas kepinys, populiarus Prancūzijoje. Pagrindui nesudėtinai paruošiama, trapi, lyg sluoksniuota, sviestinė tešla. Tobula! Galite ruošti su Jūsų mėgstamiausiais įdarais. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
370 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
150 mililitrų vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų pomidorų
250 gramų rikotos sūrio
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Papildomai:
šiek tiek kvietinių miltų (kepimo popieriaus pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti kubeliais.
2.
Į indą suberti miltus, dėti sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsiveltų miltais. Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį. Tešlą 30-60 minučių dėti į šaldytuvą.
3.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus.
4.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
5.
Pomidorus supjaustykite vidutinio storio riekelėmis.
6.
Atvėsintą tešlą išimkite iš šaldytuvo. Dėkite ant miltais lengvai pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite į nestorą maždaug 35 cm skersmens apskritimą. Tešlą, palikdami iš kraštų maždaug po 5 cm pločio švarius kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant viršaus tolygiai berkite tarkuotą kietąjį sūrį, apiberkite keptais svogūnais ir česnakais. Išdėliokite pomidorus, apšlakstykite juos šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska ir pipirais. Tešlos kraštus užlenkite ant pomidorų, lengvai paspauskite pirštais, kad kepant neatšoktų.
7.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 minučių, kol krašteliai apskrus.
8.
Leiskite galetei kelias minutes atvėsti, tuomet pjaustykite gabalėliais (lyg picą) ir patiekite.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital