1.
Pagrindui sviestą ištirpinkite, sausainius smulkiai sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
2.
Kepimo popieriumi išklokite torto formos dugną, nusegamais kraštais. Sudėkite trupinius ir tolygiai prispauskite prie dugno. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
3.
Varškės kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir palikite, kad atvėstų.
4.
Varškę, jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki baltos purios masės.
5.
Į ištirpintą atvėsusią želatiną įpilkite 4 šaukštus varškės masės ir gerai išmaišykite. Tada želatiną supilkitę į likusią varškės masę ir gerai išmaišykite. Varškės masę padalinkite į 3 lygias dalis.
6.
Pusę šilauogių susmulkinkite elektriniu trintuvu ir sudėkite į vieną varškės masės dalį, gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
7.
Persikus supjaustykite gabalėliais, sudėkite juos į antrąją varškės masės dalį ir išmaišykite. Tada supilkite ant šilauogių sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
8.
Pusę aviečių susmulkinkite elektriniu trintuvu ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Pertrintas avietes sudėkite į trečią varškės masės dalį ir išmaišykite. Sudėkite likusias avietes, išmaišykite. Tada supilkite ant persikų sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
9.
Želę užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kol ji ištirps, palikite atvėsti. Avietes dėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vis maišant ir patrinant virkite nuo burbuliavimo pradžios apie 2-3 minutes. Tada avietes pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir atvėsinkite.
10.
Į atvėsusią želę įmaišykite aviečių masę. Tada supilkite ant aviečių varškės sluoksnio ir padėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausia per naktį.
11.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir papuoškite torto viršų. Ant viršaus užberkite uogų.