Vanilinė kriaušių uogienė

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kriaušių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai paprastas kriaušių uogienės receptas be jokių įmantrybių! Taip paruoštą uogienę mes tepame ant batono riekelės, valgome su blynais, ruošiame pyragus! Labai paprastas kriaušių uogienės receptas be jokių įmantrybių! Taip paruoštą uogienę mes tepame ant batono riekelės, valgome su blynais, ruošiame pyragus! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kriaušių (svoris išvalytų)
1 kilogramas cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kriaušes nulupti, išpjausti sėklalizdžius ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (aš pjaustau maždaug į 8 - 12 dalių, priklausomai nuo kriaušės dydžio).
2.
Kriaušes sudėti į puodą, šiek tiek palyginti paviršių ir pilti vandens tiek, kad tik apsemtų kriaušes. Puodą uždengti ir kaitinti, kol kriaušės užvirs. Sumažinti kaitrą ir virti apie 20 minučių.
3.
Kriaušes nukošti (skysčio reikės). Atgal į puodą supilti skystį, kuriame virė kriaušės. Jo turėtų būti apie 500 ml, jei liko daugiau, perteklių nupilti. Suberti cukrų, vanilinį cukrų ir virti, maišant, kol cukrus ištirps.
4.
Atgal į puodą sudėti kriaušes ir virti ant nedidelės kaitros (turi burbuliuoti), kol uogienė sutirštės.
5.
Išpilsyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Palikti atvėsti.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Audrone
2018-10-08 21:02
Atrodo, kad vandens tikrai nereikia. Ir cukraus tai aiskiai per daug. ATSAKYTI
Sonata
2018-10-08 22:27
Jeigu kriaušės labai saldžios, cukraus galima naudoti ir mažiau, man prie lietuviškų - vidutinio saldumo pats tas buvo. Iš saldžių pirktinių būtų gaila uogienę virti. O dėl vandens - arba per daug palikote, arba nesulaukėte, kol sutirštės :) ATSAKYTI
Audrone
2018-10-08 21:00
Nieko nesigavo, sirupe plaukiojantys kriausiu gabaliukai :( ATSAKYTI
Skanaus....ir nepatingeti.....
2018-08-19 11:58
Nesiginciju, viskas gerai, bet as be jokio vandens. Nulupu, supjiaustau gabaleliais, uzpilu cukrumi (nepadauginti, nes siemet gavo daug saules, vaisiai yra saldus), atsiranda sultys po kazkurio laiko ir virinu, nepamirsti pamaisyti. Galima gabaliukais ideti cukinijos, primins ananasus, labai skanu. Sekmes, vaisiu yra siemet labai daug, taigi nebadausime......ir skanaus, o ziema pravercia viskas ...... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital