Ukrainietiška "Špundra"

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Ukrainietiška "Špundra"
Autorius apie receptą: Shpundra (Špundra)– ukrainietiškas patiekalas, tradiciškai gaminamas iš kiaulienos ir burokėlių. Jei niekada negaminote špundros ir kiaulienos derinys su marinuotais Shpundra (Špundra)– ukrainietiškas patiekalas, tradiciškai gaminamas iš kiaulienos ir burokėlių. Jei niekada negaminote špundros ir kiaulienos derinys su marinuotais burokėliais jums atrodo neįprastas, tiesiog išbandykite ir galbūt šis patiekalas taps jūsų pietų ar švenčių pažiba. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų kiaulienos sprandinės
3 vienetai burokėlių
2 vienetai svogūnų
2 vienetai pomidorų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai grietinės
50 mililitrų vandens (grietinei)
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas acto
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
2 šaukštai krienų
5 šakelės čiobrelių
Kepimui:
50 gramų sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį. Tada įtrinkite saldžiomis garstyčiomis ir saulėgrąžų aliejumi.
2.
Vieną svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir plokščiąja peilio ašmenų puse sutraiškykite česnako skilteles.
3.
Kiaulieną dėkite ant kepimo skardos su svogūnais ir česnakais, kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Kai mėsa šiek tiek atvės, supjaustykite ją į mažesnius gabalėlius.
4.
Paimkite 3 nedidelius burokėlius, gerai nuplaukite ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 valandos, priklausomai nuo dydžio. Patariu rinktis mažesnius burokėlius, o kepimo procesą derinti su mėsa. Tokiu atveju mėsą iš orkaitės ištrauksite kiek anksčiau nei burokėlius. Kai burokėliai iškeps, supjaustykite juos pusžiedžiais ir perkelkite į dubenį. Įpilkite acto ir užpilkite vandeniu, kad vanduo visiškai apsemtų burokėlius. Palikite 40 minučių.
5.
Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi 1-2 minutes. Atidėkite.
6.
Įkaitinkite kitą didelę keptuvę su sviestu, sudėkite du tarkuotus pomidorus. Suberkite miltus, tai pat pipirus ir druską pagal skonį. Į keptuvę sudėkite pjaustytą mėsą ir pakepintus svogūnus, taip pat burokėlius.
7.
Grietinę praskieskite vandeniu. Užpilkite ant mėsos ir burokėlių. Troškinkite 5 minutes.
8.
Patiekdami uždėkite baltųjų krienų ir papuoškite čiobrelių šakelėmis.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital