Autorius apie receptą:
Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdindama sakau, aš jį
Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdindama sakau, aš jį mėgstu ir gaminu.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai
kiaušinių
2 saujos
svogūnų laiškų
2 gabalėliai
šaltai rūkytos šoninės
1 žiupsnelis
pipirų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10 – 15 min, kol laiškai suminkštės.
2.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepinami keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę pas spirgučius, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Man skanu valgyti tiesiog su juoda duonos riekele.