Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 kg morkų
1 l vištienos sultinio
2 svogūnai
50g sviesto
1 lauro lapas
1 šaukštas citrinų sulčių
maltų muskatų
250 ml grietinėlės
maltų pipirų
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais ir 10 min. verdame vištienos sultinyje. Po to morkas išgriebiame, pertriname per tankų sietelį arba susmulkiname elektriniu smulkintuvu, atskiedžiame vištienos sultiniu ir gerai išplakame. Į likusį vištienos sultinį sudedame nuluptus, kubeliais supjaustytus ir pakepintus svieste svogūnus, įdedame laurų lapą, krapų ir paverdame 5min., po to sultinį perkošiame. Į perkoštą sultinį supilame sutrintas morkas, įpilame citrinų sulčių, įberiame maltų muskatų, pipirų, supilame grietinėlę, pasūdome ir dar kartą užverdame. Tiekdami į stalą, puošiame žalumynais. Tiekiame su šviesia rupia duona.