Trinta bulvių sriuba su sūreliu

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trinta bulvių sriuba su sūreliu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skani, soti ir sušildanti sriuba jaukiems vakarams. Vietoje lydyto srūrelio jai tinka ir kitoks mėgiamas kreminis sūris (pvz. labai gardu - sūrelis su krienais) arba mėlynas Skani, soti ir sušildanti sriuba jaukiems vakarams. Vietoje lydyto srūrelio jai tinka ir kitoks mėgiamas kreminis sūris (pvz. labai gardu - sūrelis su krienais) arba mėlynas pelėsinis sūris ar ožkos sūrelis. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų (didesnių)
100 gramų lydyto sūrelio (arba kreminio sūrio)
1 litras sultinio (arba pagal norimą sriubos tirštumą)
1 šaukštas sviesto
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės. Sudėkite pužiežiais supjaustytas morkas, smulkiai sukapotas česnako skilteles ir pakepinkite 4-5 minutes.
2.
Į puodą sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves ir užpikite sultiniu. Viso sultinio galite iškart nepilti, pilkite tiek, kad apsemtų daržoves ir būtų per pirštą virš jų, vėliau galėsite sultinio dapilti pagal norimą sriubos tirštumą. Virkite iki bulvės suminkštės.
3.
Viską sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu. Sudėkite tepamą sūrelį, gerai išmaišykite.
4.
Jeigu norisi skystesnės sriubos, įpilkite dar šiek tiek sultinio. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Dar labai tinka įberti žiuspnelį muskato.
5.
Šią sriubą labai skanu patiekti su sausoje keptuvėje paskrudintomis rūkytos šoninės riekelėmis ir žiupsneliu smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, krapų ar kitų mėgiamų).
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital