Traškūs orkaitėje kepti baklažanai

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Traškūs orkaitėje kepti baklažanai
Autorius apie receptą: Traškios ir gardžios baklažanų riekelės orkaitėje. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip lengva vegetariška vakarienė ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Kadangi Traškios ir gardžios baklažanų riekelės orkaitėje. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip lengva vegetariška vakarienė ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Kadangi kepama orkaitėje, baklažanas neprisigeria riebalų, kaip kad nutinka kepant keptuvėje, o vis tiek iškepa labai skaniai. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas baklažanų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų džiūvėsėlių
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
šiek tiek miltų
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Baklažaną supjausčiau riekelėmis, pasūdžiau ir palikau 15 minučių pastovėti, kad druska ištrauktų kartumą.
2.
Riekeles nuploviau ir nusausinau. Pabarsčiau džiovintais bazilikais, juodaisiais pipirais ir miltais.
3.
Kiekvieną riekelę apvoliojau lengvai išplaktame kiaušinyje, o tada - džiūvėsėlių ir tarkuoto kietojo sūrio mišinyje. Dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Paruoštas riekeles apipurškiau alyvuogių aliejumi ir kepiau iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrudo. Patiekti tinka su rytietišku saldžiarūgščiu padažu.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
V. R.
2021-08-11 19:05
Jau ne vienerius metus visaip gaminu baklažanus ir niekada nebarstau druskos. Ir jokio kartumo dar nesu pajutusi. Kur jis turi būti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital