Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai
Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai
Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai
Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai
Traškūs bulvių ir cukinijų vafliai
Autorius apie receptą: Vafliai nebūtinai turi būti saldūs, jie gali būti sūrūs ir valgomi su mėgstamais priedais: lašiša, šonine, kiaušiniu, daržovėmis, grietine ar pagardinti patinkančiu Vafliai nebūtinai turi būti saldūs, jie gali būti sūrūs ir valgomi su mėgstamais priedais: lašiša, šonine, kiaušiniu, daržovėmis, grietine ar pagardinti patinkančiu padažu. Šis patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei, ir kaip užkandis. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
430 gramų bulvių
1 vienetas cukinijų (jaunos neperaugusios, apie 140 g sutarkuotos ir nuspaustos masės)
2 vienetai kiaušinių (mažų)
1 vienetas svogūnų (apie 100 g)
90 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio, tarkuoto)
45 gramai bulvių krakmolo (arba miltų, tik reikės daugiau)
3 skiltelės česnako
1 sauja petražolių (arba krapų, smulkintų, nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių bulvėms
šiek tiek aliejaus (keptuvei patepti)
Padažui:
200 gramų pievagrybių (nedidelių)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų sviesto
30 mililitrų vandens
pagal skonį petražolių (arba krapų, smulkintų, nebūtina)
pagal skonį prieskonių
pagal skonį šaltai rūkytos lašišos (patiekiant, nebūtinai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite burokine tarka, apibarstykite šaukšteliu druskos, permaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Tada cukinijas gerai nuspauskite, kad liktų tik sausa masė.
2.
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite burokine tarka, nusunkite tiek išsiskyrusio skysčio, kiek tik įmanoma.
3.
Svogūną sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite.
4.
Dėkite cukinijas, bulves, svogūnus į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį, smulkintą česnaką, smulkintus žalumynus, berkite druską, prieskonius, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
5.
Įkaitinkite vaflių keptuvę ir patepkite aliejumi. Dėkite masės, atsargiai paskleiskite ir uždarykite keptuvę. Kepkite apie 5 - 7 min, kol gražiai apskrus (kiekviena vaflių keptuvė kepa kiek skirtingai). Iškeptus vaflius atsargiai išimkite mentele.
6.
Padažui pievagrybius nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
7.
Keptuvėje svieste pakepkite pievagrybius. Supilkite grietinėlę, vandenį, maišydami pakaitinkite, kol ims burbuliuoti, pagardinkite prieskoniais, smulkintais krapais, išmaišykite.
8.
Patiekite vaflius su grybų padažu ir, jei patinka, juostele lašišos. Arba galite patiekti tik su grietine.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital