Autorius apie receptą:
Traški, greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Valgome su pomidorų, česnakiniu ar kitokiu mėgstamu padažu.
Traški, greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Valgome su pomidorų, česnakiniu ar kitokiu mėgstamu padažu.
Jadvyga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
brokolių
1 vienetas
kiaušinių
8 šaukštai
maltų džiūvėsėlių
(apytikriai)
pagal poreikį
kvietinių miltų
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolį išskirstyti smulkesniais žiedynais.
2.
Puode užvirinti vandens, sudėti brokolius, pavirti minutę ir nupilti. Palikti atvėsti.
3.
Vienoje lėkštelėje pasiruošti miltų, kitoje - džiūvėsėlių, trečioje - lengvai išplakti kiaušinį su šlakeliu vandens ir druska.
4.
Kiekvieną brokolio žiedyną apvolioti miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, galiausiai - džiūvėsėliuose. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpelius.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių, kol apskrus. Kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitę.
Patarimai:
•
Jeigu norite, galima kepti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.