Autorius apie receptą:
Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie
Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie raugintų kopūstų troškinio, silkės ar tiesiog su kąstiniu!
(...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
bulvių
(mažų)
pagal skonį
sviesto
(arba aliejaus)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves labai švariai nuplauti - tai svarbu, nes jas valgysime su lupena.
2.
Puode užvirinti vandens ir sudėti bulvytes. Virti apie 20 minučių (kol bulvės suminkštės, bet jokiu būdu nepervirs).
3.
Bulves nukošti. Kol dar karštos kiekvieną, šiek tiek paspaudžiant sutraiškyti. Jei visos bulvytės panašaus dydžio, tą patogu padaryti bulves iš karto sudėjus į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus dėti kitą skardą ir gerokai paspausti, kol bulvytės susitraiškys.
4.
Bulves apšlakstyti tirpintu sviestu arba aliejumi, galima dar užberti kmynų.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. Pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jei naudosite didesnes bulves, jas gali reikėti ilgiau pavirti. Tikrinkite į bulves įsmeigdami peilį - jei įsismeigia be didelio pasipriešinimo ir nuo peilio gana lengvai nuslysta, bulvės išvirė.
•
Traiškytas bulvytes galima apkepti ir keptuvėje ant sviesto arba aliejaus. Keptuvę rinkitės didesnę, kad kepamos bulvės viena su kita beveik nesiliestų - taip iškeps traškesnės.