Raugintų kopūstų troškinys su šonine

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Raugintų kopūstų troškinys su šonine
Raugintų kopūstų troškinys su šonine
Raugintų kopūstų troškinys su šonine
Autorius apie receptą: Nostalgiškas vaikystės skonis - kvapnus ir skanutėlis raugintų kopūstų troškinys. Na, o jei patieksite su traškia šonine, bus tiesiog neatsispiriamai gardu! Taip pat rasite ir Nostalgiškas vaikystės skonis - kvapnus ir skanutėlis raugintų kopūstų troškinys. Na, o jei patieksite su traškia šonine, bus tiesiog neatsispiriamai gardu! Taip pat rasite ir puikaus bulvyčių garnyro receptą! (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas raugintų kopūstų
800 gramų kiaulienos šoninės su odele
2 vienetai svogūnų
30 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Garnyrui:
300 gramų bulvių (mažų)
70 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Storesnėmis juostelėmis supjaustytą šoninę kepti kepsninėje arba orkaitėje, įkaitintoje iki 140 laipsnių, apie 40 minučių.
2.
Kol kepa šoninė, į puodą dėti kopūstus, įpilti stiklinę vandens, pagardinti druska, pipirais, galima įdėti mėgiamų prieskonių. Jeigu mėgstate aštriau, įpjaustyti čili pipiriuką. Uždengti puodą dangčiu ir užvirinti. Užvirus ugnį sumažinti ir troškinti apie 30 minučių, kol kopūstai suminkštės.
3.
Ant sviesto keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepkite truputį ilgiau - ne tik kol suminkštės, bet kol lengvai karamelizuosis (įgaus rusvesnę spalvą).
4.
Kai kopūstai suminštės, į juos sudėti kepintus svogūnus ir dar patroškinti keletą minučių.
5.
Šoninės riekeles galima patiekti drauge su troškintais kopūstais (kaip mes darėme laidoje) arba galima visą arba dalį šoninės susmulkinti ir įmaišyti į babaigiančius troškintis kopūstus - tada kopūstai įgaus keptos šoninės ir dūmo poskonio.
6.
Troškinį patiekti su traiškytomis bulvytėmis, kurias ruoškite taip: bulves švariai nuplauti ir apvirti puode (tiek jog būtų įsmeigiamos peiliu, bet ne pervirusios). Nusunkti, atvėsinti ir lengvai rankomis patraiškyti. Traiškytas bulvytes pašlakstyti tirpintu sviestu ir apkepti ant grilio arba keptuvėje arba iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital