Tradicinis humusas

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tradicinis humusas
Tradicinis humusas
Tradicinis humusas
Autorius apie receptą: Puikus, naminis humusas. Puikus, naminis humusas. Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų avinžirnių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (sulčių)
1.5 šaukšto sezamų pastos tahini
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 gramo čili dribsnių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avinžirnius užmerkti iš vakaro. Virti apie 20 min. Atvėsinti. Kai atvės, nuimti luobelę (nebūtina), humusas bus labiau kreminės konsistencijos. Palikti šiek tiek skysčio nuo avinžirnių, tam kad koreguoti tirštumą.
2.
Į trintuvą sudėti avinžirnius, sezamų pastą, įspausti citrinų sulčių, supilti aliejų, suberti prieskonius ir viską sutrinti iki vientisos konsistencijos masės. Jei reikia, skonį ir prieskonius reguliuoti pagal save.
Patarimai:
Galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.
Sezamo pasta labai paprasta pasidaryti patiems. Apie 200 g sezamo sėklų vos vos pakepti 5-7 min ant vidutinės ugnies. Sutrinti elektriniu trintuvu sezamo sėklas su maždaug 2 šaukštais aliejaus ir žiupsneliu druskos iki norimos konsistencijos masės.
AUTORIUS: Anželika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital