Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Gaivus tortas su maskarpone, uogomis ir žele gabalėliais
Autorius apie receptą: Gaminau jį vaiko gimtadieniui. Stengiausi, kad patiktų visiems. Gaivus, daug uogų, spalvingas, sveikatai naudingas. Kūrybinė laisvė! Gaminau jį vaiko gimtadieniui. Stengiausi, kad patiktų visiems. Gaivus, daug uogų, spalvingas, sveikatai naudingas. Kūrybinė laisvė! Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus pudros
20 gramų krakmolo
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Želė sluoksniui:
77 gramai kivių želė (apytikriai, 1 pakelio)
Kremui:
250 gramų grietinės, 30% riebumo
250 gramų grietinėlės, liesos (10 % riebumo)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų jogurtinės grietinės
100 gramų cukraus pudros
4 šaukštai citrinų sulčių
30 gramų želatinos
2 šaukštai vanilinio cukraus
Įdarui:
1 ir 3/5 kilogramo uogų (braškių ir vynuogių)
200 gramų šilauogių
Papuošimui:
2 vienetai žaliųjų citrinų
50 gramų balto šokolado (tirpinto)
Sulaistymui:
80 mililitrų vandens
pagal poreikį citrinos sulčių
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia pasiruošti želę, kurios gabaliukai dedami į torto vidų.
2.
Pusę pakuotės želės užpilti apie 200 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve stingti.
3.
Biskvitui kiaušinius labai gerai išplakti iki balto purumo su druskos trupučiu, vanilinio cukraus šaukštu, 100 g cukraus pudros. Įsijoti atsargiai miltus, krakmolą, ilgai nemaišyti, supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėti į orkaitę.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
5.
Biskvitą gerai atšaldyti, perpjauti, viršų nupjauti. Aš dar apipjoviau iš kraštus, kadangi man jo reikėjo mažesnio, nei torto forma, kad tilptų uogos aplinkui.
6.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti pastovėti 15 min. Vandens pilti maždaug, kad apsemtų želatiną. Išbrinkusią želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Neužvirinti! Palikti šiek tiek atvėsti.
7.
Riebią grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
8.
Maskarponės sūrį sumaišyti su liesa grietinėle, jogurtine grietine, sudėti plaktą grietinėlę. Galiausiai supilti citrinos sultis. Įmaišyti atvėsusią želatiną. Tortui kremas turi būti ne standus, o skystokas, kad gerai užpildytų tarpus, todėl dalis grietinėlės - liesa. O jogurtinė grietinė taipogi skystesnė už natūralų jogurtą, man su ja net skaniau išeina, nei su jogurtu.
9.
Biskvito sulaistymui vandenį užverdu su cukrumi, o kai atvėsta, pagardinau citrinos sultimis, naudojau žalią citriną. Saldumas - skonio reikalas.
10.
Šiek tiek braškių atidėti papuošimui. Likusias braškes ir vynuoges perpjauti pusiau. Žele supjaustyti gabalėliais.
11.
Formuojamas tortas. Formos šonai išklojami acetato juosta. Sulaistyti iš abiejų pusių biskvitą ir dėti į formą. Jo šonus apkamšyti perpus perpjautomis braškėmis ir vynuogėmis. Kremą geriau supilti į didelį kulinarinį maišą - geriau bus užpildyti tarpeliu tarp uogų. Dėti plonai kremo, smulkintų braškių ir šilauogių, žalios želės gabaliukų. Vėl padengti kremu. Dėti kitą sulaistytą biskvitą. Vėl kremo. Atšaldyti, kol viršus gerai sutings.
12.
Pasiruošti likusią kivių želę, tik pilti mažiau vandens, nei nurodyta, atšaldyti.
13.
Braškes aš apliejau baltu šokoladu. Išdėliojau kitas uogas ir citriną žalią ant torto. Dar dariau drugelius iš grietinėlės - jie torto viduryje. Juk tortas buvo skirtas vaikui. Viską užlieti žele ir palaikyti šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital