Lakštams:
Ant garų puodo dedamas indas kuriame ištirpinams sviestas, cukrus ir medus. Maišome 15 min., kad cukrus beveik ištirptų. Po to į karštą masę dedame nugesintą sodą. Masė turi suputoti. Nuimame indą nuo garų puodo ir dedame dar į karštą masę gerai išplaktus kiaušinius. Išmaišome ir įsijojame miltus. Maišome tol, kol maišosi, o po to verčiame ant stalo, miltais pabarstyto, ir dar minkome. Pridedame miltų, kol tešla nelips prie rankų. Tiesa, atsikerpame kepimo popieriaus ir ant jo voliojame labai plonus lakštus. Aš kepu įkaitintoje orkaitėje 5 min .Svarbu stebėti ir nesudeginti, kiti lakštai iškepa greičiau. Kitiems reikia ir 7 min. Reikia stebėti. Iškeptus lakštus atšaldyti, o tuo tarpu pasiruošti pertepimą.
Pertepimui:
Grietinę pilti į indą, dėti cukraus pudrą, vanilę ir cirtinos rugštelės. Želatiną išsibrinkius ir ištirpinus dėdi į grietinę ir mikserio pagalba didžiausiu greičiu plakti kokias 5-7 min.
Kitame inde supilti gerai atšaldytą grietinėlę, cukraus pudrą ir citrinos rugštelės ir plakti mikseriu visu greičiu, kol grietinėlė pasidarys standi. Apvertus indą ji neišbėga.
Paskui abu ingredientus sumaišome ir pertepame sudrėkintus lakštus.
Lakštus sudrėkinu: vanduo ir citrinos rugštelė, dar dedu cukraus 3 šaukštus. Ištirpinu cukrų ir sudrėkinu kiekvieną lakštą atskirai.
Visi sako, kad tortas net tirpsta burnoje.Man irgi jisai pats skaniausias.
Puošiame savo nuožiūra.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)