Tobuli BBQ šonkauliukai

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tobuli BBQ šonkauliukai
Autorius apie receptą: Minkšti, lengvai atkimbantys nuo kaulo ir be galo skanūs. Bandymų būdu atradusi šį receptą šonkaulių kitaip ir neberuošiu, nes šie - visiškai tobuli. Išsikepkit ir Minkšti, lengvai atkimbantys nuo kaulo ir be galo skanūs. Bandymų būdu atradusi šį receptą šonkaulių kitaip ir neberuošiu, nes šie - visiškai tobuli. Išsikepkit ir gardžiuokitės su cole slaw, marinuotais svogūnais ar bulvytėmis - na, čia jau sugalvosit (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių (mėsingesnių)
1 kilogramas svogūnų
Prieskonių mišiniui:
2.5 šaukšto rudojo cukraus
2 šaukšteliai česnako miltelių
1 šaukštelis druskos (arba rūkytos druskos)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba raudonėlio)
0.5 šaukštelio kumino
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
160 gramų pomidorų padažo
60 gramų baltojo vyno acto
2 šaukštai rudojo cukraus
1.5 šaukštelio vorčesterio padažo
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (naudojau rūkytos)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į dubenį ir gerai suminkyti rankomis, kad atsirastų sultys.
2.
Šonkaulius nuskalauti, nusausinti, pašalinti plėvelę.
3.
Didesnio indo dugną nukloti maždaug puse svogūnų, dėti šonkaulius, užkloti likusiais svogūnais, sandariai uždengti ir palaikyti bent porą valandų, o geriausia – per naktį.
4.
Į dubenėlį berti cukrų, druską, saldžiosios rūkytos ir aitriosios paprikos miltelius, kuminą, česnako miltelius, itališkas žoleles, šviežiai grūstus juoduosius pipirus, išmaišyti.
5.
Šonkaulius ištraukti iš svogūnų, nuvalyti bei nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
6.
Paruoštus šonkaulius gerai įtrinti su paruoštu prieskonių mišiniu. Tvirtai bei sandariai suvynioti šonkauliukus į foliją ir dėti į kepimo formą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 135 laipsnių temperatūros orkaitėje viduriniame aukštyje maždaug 3-4 valandas.
8.
Į nedidelį puodą dėti pomidorų padažą, medų, berti cukrų, pilti baltojo vyno actą, berti druską, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, pilti vorčesterio padažą ir gerai išmaišyti.
9.
Puodą su padažo ingredientais kaitinti ant vidutinės kaitros, užvirti ir vis pamaišant pakaitinti dar apie 5 minutes.
10.
Iškepusius šonkauliukus išimti iš folijos, aptepti padažu.
11.
Orkaitės kaitrą padidinti iki 190 C laipsnių, grąžinti į orkaitę (tik jau viršutinį aukštį) ir kepti dar apie 10-15 minučių.
12.
Leisti šonkauliukams pailsėti apie 10 minučių, o tuomet smulkinti ir skanauti.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital