Į miltus mušamas kiaušinis. Tešlą maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį. Kai viskas susimaišo ir šaukštas pradeda klimpti, toliau tešla minkoma rankomis. Kai tešla gerai susimaišo ir galutinai nustoja lipti prie ranku, ji dedama į maišelį. Maišeli dedame į šalį (jokių šaldytuvų) ir imamės faršo.
Mėsa sumalama mėsmale. Faršas nesmarkiai sumaišomas. Dedame prieskonius, tada dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir gerai viska sumaišome. Imame tešlą, atplėšiame gabaliuką ir kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo — plonu sluoksniu! Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus. Po to čeburekas peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu. Toliau į švarią ir sausą keptuvę įpilama apie 1 cm. augalinio aliejaus (geriau šviežio nerafinuoto saulėgrąžų), statome ją ant didelės ugnies ir laukiama kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kai tik viena pusė pagelsta - apverčiam. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus. Skanaus.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)