Šventinis morkų keksas su spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šventinis morkų keksas su spanguolėmis
Šventinis morkų keksas su spanguolėmis
Šventinis morkų keksas su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Minkštas, nuostabaus skonio, lengvai paruošiamas ir greitai dingstantis nuo stalo. Minkštas, nuostabaus skonio, lengvai paruošiamas ir greitai dingstantis nuo stalo. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
280 gramų morkų (tarkuotų burokine tarka)
3 vienetai kiaušinių
175 gramai kvietinių miltų
130 gramų sviesto
120 gramų rudojo cukraus
1 sauja džiovintų spanguolių (arba razinų)
1 šaukštas medaus
1 šaukštas apelsinų cukatų (arba nutarkuotos apelsino žievelės)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio muskato
0.5 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus su soda, kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir gerai išplakti su žiupsneliu druskos.
3.
Į kitą dubenį dėti sviestą, berti cukrų, dėti medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Tuomet dėti kiaušinių trynius ir išplakti elektriniu plakikliu.Į paruoštą masę dėti morkas, cukatus ir spanguoles, dar kartą gerai išmaišyti.
4.
Į paruoštą masę suberti miltų mišinį, išmaišyti mentele, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Dalimis sukrėsti baltymus, juos atsargiai įmaišant į tešlą.
5.
Tešlą supilti į riebalais (ištirpintu sviestu ar aliejumi) išteptą kepimo formą.
6.
Kepti jau iš anksto įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minutes.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital