Autorius apie receptą:
Sveikesni varškėčiai orkaitėje - purūs, gardūs, greitai pagaminami. Aš juos kepiau nesaldžius, bet galite gaminti ir saldų variantą.
Sveikesni varškėčiai orkaitėje - purūs, gardūs, greitai pagaminami. Aš juos kepiau nesaldžius, bet galite gaminti ir saldų variantą.
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų
varškės
2 vienetai
kiaušinių
2 šaukštai
kukurūzų miltų
(+apvoliojimui)
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į varškę įmušti kiaušinius, berti druską, kukurūzų miltus, gerai išminkyti.
2.
Stalviršį pabarstyti kukurūzų miltais.
3.
Gautą varškėčių masę apvoliojame kukurūzų miltuose, susukame į ritinio formą ir supjaustome į vienodo dydžio gabalėlius. Dar paformuojame tarp delnų. Gabalėlius sudedame į skardą išklotą kepimo popieriumi.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, apverčiame ir kepame dar 10 - 20 minučių.
5.
Skaniausia su graikišku jogurtu ir trintomis uogomis.